Mobil Känsla för trädgård Varberg

Slår ett slag för Hostan

Jag har alltid haft en hatkärlek till Hostan. Den har känts gammal och tråkig, men den är ju egentligen inget av det. Speciellt inte denna tiden på året när den reser sig upp ur jorden med friska och starka blad i olika nyanser. Har man mycket som händer i rabatten med färger, bladformer , högt och lågt så kan det vara bra att använda sig av en enfärgad storbladig Hosta som lugnar ner och plockar upp färger ifrån andra växter som en sk vävarväxt.
 Vill man använda  den på ett lite roligare sätt så kombinera tillsammans med tulpaner och andra vårlökar som sedan får täckas av hostans blad när löken vissnat.  Har du stor yta att täcka så plantera många tillsammans. Det blir extremt effektfullt och skötselfritt då de är suveräna marktäckare dessutom.  Har du stor trädgård så välj en storbladig sort som får bre ut sig. I mindre trädgårdar kan det vara bättre att välja en lite mindre. Favoriter hos mig just nu är Hosta  `June´ och Hosta ´Patriot`. På bilden Hosta `Wide Brim´.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln