Mobil Känsla för trädgård Varberg

Kunskapsfrossa

Då det ser ut som på bilden i nästan hela Sverige nu så har ju inte vi trädgårdsmästare så mycket att stå i utomhus. Vad gör vi då?  Jo, den mesta tiden går åt till att sitta och rita och planera trädgårdar inför stundande vår! Ett av de roligaste jobben som finns!
En annan sak är att uppdatera sig på nyheter vad gäller material, växter, regelverk och allt annat man kan tänka som ändras från år till år.
Detta gjorde jag under några föreläsningsdagar i Stockholm förra veckan. Där föreläsare som Johan Paju, Marina Rydberg, Kahlins trädgårdar, och Thomas Lagerström samt många fler föreläste.
Johan Paju är landskapsarkitekt på Fojab Arkitekter och har skapat det nya taklandskapet på Sveavägen 44 som idag tar emot allmänheten! Ett steg i rätt riktning mot ett grönare Stockholm. Ett besök som jag bara måste göra nästa gång jag reser dit.  Något som kanske Hallands kommuner borde titta närmare på!

Marina Rydberg är trädgårdsmästare och har sedan 20 år tillbaka jobbat på Waldemarsudde med Prins Eugenes trädgård där. I höstas gav hon ut boken om hur de försöker förvalta Prins Eugenes önskar om att tillgängliggöra trädgården åt allmänheten och historien bakom detta. Boken heter "Trädgården vid Prins Eugens Waldemarsudde".

Dessutom fick vi lyssna på Kahlins, ett väletablerat företag i Stockholm som anlägger hela trädgårdar åt privatpersoner som kostar miljoner.

En av de mest växtkunniga personerna som jag träffat personligen är Thomas Lagerström.
Han föreläste om nyheter samt om vad man väljer istället för växter  som tex liguster, avenbok och häggmispel mfl som drabbas av sjukdomar/skadedjur?
Dessa och flera andra ämnen fördjupade vi oss i under dessa dagar och om man ska nämna något som jag kommer att förespråka gällande plantering och jordförbättring så är det pimpsten. En naturprodukt som blandas upp med jord och som håller fukt och näring på ett fantastiskt sätt!
 
Etiketter: kunskapsfrossa

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln